#ANGELGUIDE – Opas enkelisijoituksen hakemiseen

#ANGELGUIDE – Opas enkelisijoituksen hakemiseen

Esittely - #AngelGuide

Elämme tällä hetkellä enkelisijoittamisen kulta-aikaa. Bisnesenkeleitä on Suomessa arviolta noin 1000 ja Euroopassa noin 271 000. Viimeisten EBANin tutkimusten mukaan vuonna 2013 sijoitettiin noin 7,5 miljardia euroa aikaisen vaiheen yrityksiin. Tästä summasta noin 5,5 miljardia tuli bisnesenkeleiltä. 2,0 mijardia pääomasijoitusyhtiöiltä ja 80 miljoonaa joukkorahoituksen kautta.

Meillä on kuitenkin ongelma. Suurin osa sijoitusta hakevista yrityksistä ei ole siinä kunnossa, että ne olisivat kykeneviä tai kypsiä ottamaan sijoituksen vastaan. Pohdin asiaa ja päätin tehdä jotain. Kirjoitin kirjan.

Tämä kirjanen on minun esimerkkini henkilökohtaisesta vaikuttavuussijoittamisesta ja on siksi julkaisu Creative Commons BY-NC-ND 4.0 International –lisenssin mukaisesti. Voit vapaasti jakaa ja käyttää sisältöä ei kaupallisessa tarkoituksessa, mutta et voi muuttaa sitä.

Jos haluat auttaa minua vaikuttavuuden aikaansaamisessa, niin voit vapaasti jakaa Osaamista, Verkostoja, Rahaa - Opas enkelirahoituksen hakemiseen kirjasta esimerkiksi verkkosivuillasi. Ethän kuitenkaan tällöin tallenna paikallista kopiota, vaan linkität suoraan tähän tiedostoon: http://etula.fi/pdfs/opas_enkelisijoituksen_hakemiseen.pdf

Jos haluat kääntää tai lokalisoida kirjan toiselle kielelle, ole yhteydessä kirjoittajaan saadaksesi editoitavat versiot.

English

Suomi

Miksi kannattaa lukea?

OSAAMISTA, VERKOSTOJA, RAHAA - Opas enkelisijoituksen hakemiseen on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka mietit mistä bisnesenkelisijoitusta kannatta hakea ja miten.

Oppaan avulla saat tiedon:

  • Miten bisnesenkeli ajattelee ja mikä sitä motivoi?
  • Mitä, miten ja millä ehdoilla enkelit sijoittavat?
  • Mitkä asiat yhtiössäsi pitää olla kunnossa ennen hakemista?
  • Mitä bisnesenkelit tarkastelevat yhtiössä?
  • Miten määrittelen yhtiöni arvon (valuaatio)?
  • Miten sijoittajaesitys (pitch) tehdään?

Leave a Comment

Kerro tarkemmin..


PERUSTIEDOT TILANNE:
Myynti: 1 10
Näkymä: 1 10
Omistus: 1 10
Kassa: 1 10Lyhyt kuvaus yrityksestä ja tarpeesta.

×